Logo
Bursa Yazılım - Web Tasarım, Yazılım, Mobil Uygulama

Tanıtım Yazısının Faydaları

Tanıtım Yazısının Faydaları resimleri

Tanıtım yazısı son zamanlarda özellikle yeni kurulan site blog veya proje sahiplerinin sık bir biçimde kullandıkları bir reklam yöntemidir.

Tanıtım Yazısının Faydaları
Tanıtım yazısı son zamanlarda özellikle yeni kurulan site blog veya proje sahiplerinin sık bir biçimde kullandıkları bir reklam yöntemidir. Banner reklam dışında tanıtım yazısı seçeneği de birçok webmaster tarafından kullanılmaktadır. Normal internet reklamlarına göre daha faydalı olduğu söylenebilir zira öyle tanıtım yazıları vardır ki reklam veya tanıtım olduğunu yazının sonlarına doğru ancak anlayabilirsiniz. Bu nedenle ziyaretçilerle etkileşim açısından çok daha etkili bir reklam yöntemidir.
Tanıtım yazısı sadece bir site veya blog’un reklamı için değil ayrıca bir ürün veya hizmeti anlatmak için de kullanılabilecek etkili ve güzel bir reklam yöntemidir. Banner reklama bakıp geçen bir ziyaretçi takip ettiği site veya blogda yeni bir yazı gördüğünde o yazıyı yüksek ihtimalle okuyacaktır. Bu da tanıtım yazısı yönteminin internet reklamcılığı alanında oldukça popüler olmasına sebep olmaktadır.
Yazınızı yayınlatacağınız site veya blog’un popülerliğine ve o site veya blog sahibinin inisiyatifine göre tanıtım yazısı fiyatları farklılık gösterebilmektedir.

Peki, bir başka site veya blogda tanıtım yazısı yayınlatmanın faydaları nelerdir?
1)Site Değerlerinde Artış
Tanıtım yazıları sadece reklam amaçlı değil yeni açılan sitelerin Alexa değerinin yükselmesi ve kaliteli backlink elde etmesi için de kullanılmaktadır. Seo çalışması yapan kişilerin sıkça tercih ettiği bir yöntemdir. Kaliteli bir siteden backlink aldığınızda hem site değerleriniz diğer sitelere göre yükselir, hem de Google aramalarında daha üst sıralarda çıkmaya başlarsınız. Bu da daha çok ziyaretçi anlamına gelir.
2)Belli Bir Kitleye Ulaşabilme
Bir konu hakkında içerikler giren site veya blog’da tanıtım yazısı yayınlattığınızda o site veya blogdaki ziyaretçi kitlesiyle iletişime geçmiş olursunuz. Örneğin arabalarla ilgili bir blog’da tanıtım yazısı yayınlıyorsanız, yazınızı genellikle arabalarla ilgili olan kişiler okuyacaktır. Siz de kendi sitenizin konusuyla ilgili veya bağlantılı olan site veya bloglarda tanıtım yazısı yazdırabilir ve belli kitlelerle iletişim kurabilirsiniz.
3)Uzun Süreli Reklam
Bu yazıların şartları ve özellikleri (uzunluk, anahtar kelime, süre vs.) site veya blog sahibi tarafından belirlense de tanıtım yazıları genellikle site yayında olduğu sürece yayında kalmaktadır. Bu reklam türünde genellikle site sahibine belli bir ücret ödersiniz ve site sahibi de o yazıyı sitesinde yayınlar. Eğer süre belirtilmemişse de o yazı site yayın hayatında olduğu sürece yayında olacaktır. Bu da çok uzun süreli bir reklam demektir.
4)Anlatım Kolaylığı Ve Kalitesi
Banner reklam yayınlattığınızda görsel olarak çok dikkat çekici olsa dahi reklamınıza tıklayanların sayısı belli bir sınırda kalacaktır. Ancak tanıtım yazılarında durum böyle değildir. Sitenizi, ürün veya hizmetlerinizi bu yazılarda ayrıntılı şekilde anlatabilir ve daha iyi ifade edebilirsiniz. Böylece tanıtım yazınızı okuyanlar siteniz, ürün veya hizmetleriniz hakkında daha iyi bilgi sahibi olurlar.
Eğer popüler bir site veya blog haline gelmek istiyorsanız ya da bir hizmet veya ürün pazarlıyorsanız tanıtım yazısı reklam yöntemini mutlaka denemelisiniz.


Share: